Áprilisi aktualitások

2018. első negyedévét követően, április 20-án az alábbi bevallási és befizetési határidőkre kell figyelnünk:

– 2018. április 20-ig esedékes a 2018. első negyedévi társasági adóelőleg. Ez az összeg a 2016.évi társasági adóbevallásunkban bevallott éves adó egy negyed része és a 2016.évi bevallás alapján írja elő folyószámlánkon az összeget a NAV.

– Szintén 2018. április 20-ig esedékes megfizetniük a KIVA alanyoknak a 2018. első negyedévi KIVA (kisvállalati adó) előleget. A KIVA alapja a személyi jellegű kifizetések összege, mértéke 13%. Az előlegről bevallást (18KIVA)  is kell készítünk és küldenünk az ügyfélkapun keresztül.

– A céges autóval rendelkező vállalkozásoknak nem szabad megfeledkezni a 2018. első negyedévi cégautó adóról sem. A gépjármű teljesítménye és környezetvédelmi besorolása alapján meghatározott cégautó adóból le lehet vonni a helyi önkormányzat részére határidőben befizetett gépjármű adó időarányos részét.

– Az áfa alany vállalkozások pedig már álmukból felébresztve is tudják hogy  20-án áfa bevallás van. A negyedéves áfa bevallóknak az idei első bevallása, amely a január, február és március hónapokat foglalja magában.