Elkészültek a NAV bevallás tervezetek, e-szja

eszja.nav.gov.hu online felületen elérhetőek a magánszemélyek bevallástervezetei. Mobilon, tableten és számítógépen is megtekinthetőek és szerkeszthetőek. Ha az adózó egyetért a bevallás tervezettel, akkor semmit nem kell tennie, május 22-én bevallássá válik a NAV által készített bevallás tervezet.

Ha módosítás szükséges, akkor az online felületen egyszerűen módosíthatók az adatok. Akinek még nincs ügyfélkapuja március 19-ig kérheti a tervezet postázását. Aki nem ért egyet a postán érkezett bevallás tervezettel, annak a 17SZJA bevallást kell elkészítenie és benyújtania. Ezzel módosíthatja a NAV által elkészített bevallás tervezetet.

Május 20-ig érdemes ügyfélkaput nyitni annak a magánszemélynek aki még eddig nem tette meg, mert az e-szja így azonnal elérhetővé válik és otthonról, kényelmesen intézhető az adóbevallás.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy az e-szja online felületen rendelkezzünk az adó 1%-áról. Sok civil szervezet fennmaradása múlik azon, ha nem hagyjuk az adónk 1%-át az államkasszában.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..