Vállalkozók szja bevallási határideje 2018.február 26.

A vállalkozói tevékenységet folytató magánszemélynek az adóévet követő év február 25-éig kell benyújtania adóbevallását és megfizetnie az adót. Mivel 2018-ban ez a nap munkaszüneti nap, a határidő 2018. február 26. Azoknak az egyéni vállalkozóknak, akik tevékenységüket az adóévben megszüntetik, vagy 2017-ben egész évben szüneteltetik, a bevallás határideje 2018. május 22.
Az szja-bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének május 20 az általános határideje, azonban 2018-ban május 22-éig tolódik ki, mert május 21. Pünkösd hétfő munkaszüneti nap. Ez a határidő vonatkozik az SZJA-törvény, a KATA törvény és az EVA törvény  hatálya alá tartozó egyéni vállalkozókra.  Az egyéni vállalkozóknak a NAV nem készít bevallás tervezetet.

Az egyéni vállalkozók személyijövedelemadó-bevallásával kapcsolatos újítás, hogy az idei évtől kezdve az egyéni vállalkozók az általános nyomtatványkitöltő program (ÁNYK) helyett az egyszerűbb, letöltést nem igénylő, webes kitöltő felületen (WebNYK) készíthetik el a személyijövedelemadó-bevallást, mely felületen teljesíthetik az adófizetési kötelezettségüket is.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..